Менестра

Менестра

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете картофите на парчета. Сварете ги в подсолена вода за 15 минути. Прецедете ги.
2. Сварете яйцата в съд със студена вода за 8 минути. След като изстинат ги обелете и прекарайте през едра цедка, да се получат малки парченца.
3. Нарежете лука и чесъна пó на едро и ги запържете за около 4 минути в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин.
4. Почистете зеления фасул и го нарежете на малки парченца. Добавете го при лука и чесъна заедно с кубчето бульон и водата. Разбъркайте добре, захлупете и намалете огъня. Варете фасула 5 минути.
5. Прецедете консервираните артишок и царевица и ги добавете в яхнията. Добавете картофите и граха. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
6. Сервирайте яхнията, като поръсвате всяка порция с парченца варени яйца и нарязан магданоз.

Продукти

  • 800 г картофи
  • 3 яйца
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г наденица чоризо
  • зехтин
  • 200 г зелен фасул
  • 400 г консервиран артишок
  • 200 г царевица от консерва
  • 200 г замразен грах
  • 200 мл вода
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти