Менестра
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете картофите на парчета. Сварете ги в подсолена вода за 15 минути. Прецедете ги.
2. Сварете яйцата в съд със студена вода за 8 минути. След като изстинат ги обелете и прекарайте през едра цедка, да се получат малки парченца.
3. Нарежете лука и чесъна пó на едро и ги запържете за около 4 минути в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин.
4. Почистете зеления фасул и го нарежете на малки парченца. Добавете го при лука и чесъна заедно с кубчето бульон и водата. Разбъркайте добре, захлупете и намалете огъня. Варете фасула 5 минути.
5. Прецедете консервираните артишок и царевица и ги добавете в яхнията. Добавете картофите и граха. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
6. Сервирайте яхнията, като поръсвате всяка порция с парченца варени яйца и нарязан магданоз.
2. Сварете яйцата в съд със студена вода за 8 минути. След като изстинат ги обелете и прекарайте през едра цедка, да се получат малки парченца.
3. Нарежете лука и чесъна пó на едро и ги запържете за около 4 минути в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин.
4. Почистете зеления фасул и го нарежете на малки парченца. Добавете го при лука и чесъна заедно с кубчето бульон и водата. Разбъркайте добре, захлупете и намалете огъня. Варете фасула 5 минути.
5. Прецедете консервираните артишок и царевица и ги добавете в яхнията. Добавете картофите и граха. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
6. Сервирайте яхнията, като поръсвате всяка порция с парченца варени яйца и нарязан магданоз.
Продукти
- 800 г картофи 3 яйца 1 глава червен лук 1 скилидка чесън 200 г наденица чоризо зехтин 200 г зелен фасул 400 г консервиран артишок 200 г царевица от консерва 200 г замразен грах 200 мл вода 1 кубче зеленчуков бульон 0.5 връзка магданоз сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери