1. Чукнете яйцата в купа и ги оставете да придобият стайна температура.
2. Разрежете доматите на четвъртинки, отстранете меката им част и ги нарежете на кубчета. Разрежете чушките, отстранете семките им и ги нарежете на кубчета. Пресния лук нарежете на кръгчета. Отделете листата на пресните подправки и ги нарежете.
3. В тиган разтопете маслото и в него задушете нарязаните домати. Разбъркайте и добавете чушките. Овкусете със сол и черен пипер. добавете пресния лук, поръсете нарязаните подправки.
4. Изсипете яйцата върху зеленчуците - цели. Половината яйца бъркайте внимателно, за да се получат бъркани, а другите оставете на яйца. Оставете яйцата да се сготвят на слаб огън.
5. Менеменът се сервира направо с тигана. Но може да сервирате и в отделни чинии, като гарнирате със стръкове пресни подправки. Поднесете с хляб. Това е типична турска закуска.

Продукти

  • 6 яйца 3 домата 3 чушки сиврия 2 с.л. масло сол и черен пипер 5 стръка пресен лук 5 стръка мента 5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички