Мелба с домашен сладолед
Рецепта от: Мери Бери
1. За сладоледа отделете белтъците от жълтъците. белтъците поставете в голяма метална купа и ги разбийте с помощта на миксер. В движение добавете захарта на порции, като разбивате на висока скорост. Щом получите твърд сняг, добавете жълтъците и разбийте за кратко, до хомогенност.
2. В друга купа разбийте охладената сметана до полуплътност. Добавете остърганата вътрешност на шушулките ванилия и разбийте до плътност.
3. Добавете разбитата сметана към яйчената смес на порции, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула, отвън навътре, а след това минавате по средата, "разрязвайки" сместа. Изсипете сместа в пластмасова кутия с капак и я поставете във фризера за поне 8 часа или за 1 нощ.
4. Сипете 250 г малини в блендер заедно с 2 с.л. пудра захар. Смелете до получаването на сос. Обелете мангото и го нарежете на малки кубчета.
5. На дъното на стъклени чаши или купички подредете по няколко парченца манго, върху тях добавете малко боровинки. Сипете 1 с.л. малинов сос (малиново кули) и поставете топка ванилов сладолед. След това отново подредете парченца манго, боровинки и цели малини. Полейте с малинов сос и сложете втора топка сладолед. Добавете още плодове и завършете с нарязани ядки шамфъстък.
Продукти
- За сладоледа:
- 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 100 г захар
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 2 шушулки ванилия
- 450 г малини
- 2 с.л. пудра з хара
- 1 зряло манго
- 25 г печени ядки шамфъстък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене