Мексикански пълнени картофи

Мексикански пълнени картофи

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги сложете цели в микровълнова фурна на 700 W за 3 минути от едната страна и за толкова от другата страна. Извадете ги и ги увийте в алуминиево фолио, за да се запазят топли докато приготвяте плънката за тях.
В тенджера с мазнина задушете лука, чесъна, червената чушка. След това добавете нарязаното на кубчета пилешко, а по-късно и кубчета наденица. Добавете червения пипер. Издълбайте малко от вътрешността на картофите и я сложете и нея в тенджерата.
Напълнете картофите с приготвената смес и ги сложете в намацана с мазнина тавичка. поръсете ги с настърган кашкавал и ги запечете на 180 градуса за 10-15 минути.
За гарнитура бланширайте броколи в подсолена вряща вода.

Продукти

  • 4 картофа
  • 300 г пилешки гърди
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 100 г наденица чоризо
  • 100 г кашкавал
  • 600 г броколи
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 1 глава лук
  • 400 ml karnemelk
  • 1 vanillestokje
  • 250 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • 1 doosje aardbeien
  • 200 ml slagroom

Свързани рецепти