Мексикански пълнени картофи
Измийте картофите и ги сложете цели в микровълнова фурна на 700 W за 3 минути от едната страна и за толкова от другата страна. Извадете ги и ги увийте в алуминиево фолио, за да се запазят топли докато приготвяте плънката за тях.
В тенджера с мазнина задушете лука, чесъна, червената чушка. След това добавете нарязаното на кубчета пилешко, а по-късно и кубчета наденица. Добавете червения пипер. Издълбайте малко от вътрешността на картофите и я сложете и нея в тенджерата.
Напълнете картофите с приготвената смес и ги сложете в намацана с мазнина тавичка. поръсете ги с настърган кашкавал и ги запечете на 180 градуса за 10-15 минути.
За гарнитура бланширайте броколи в подсолена вряща вода.

Продукти

  • 4 картофа 300 г пилешки гърди 1 скилидка чесън 1 червена чушка 100 г наденица чоризо 100 г кашкавал 600 г броколи 1 чаена лъжица червен пипер сол и черен пипер 1 глава лук 400 ml karnemelk 1 vanillestokje 250 g bloem 4 tl bakpoeder 0.5 tl zout 2 el suiker 2 eieren 1 doosje aardbeien 200 ml slagroom

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички