Мексикански чили омлет

Мексикански чили омлет

Начин на приготвяне:

1. За соса от авокадо разрежете на две авокадото, отстранете костилката и издълбайте вътрешността му в блендер или кухненски робот. Добавете сока на 2 лайма, стъблата кориандър и малко листа и смелете до получаването на гладко пюре. Добавете киселото мляко, малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте отново.
2. Нарежете на тънки полумесеци малка глава червен лук. Нарежете на тънки ивици зелето, а морковът настържете. Сложете зеленчуците в купа. Добавете останалите листа кориандър и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. Разбъркайте. Добавете соса от авокадо и разбъркайте много добре, с ръце.
3. Разбийте яйцата в купа, като добавите малко вода. Овкусете с малко сол ич ерен пипер. Настържете сирене чедър или кашкавал.
4. Загрейте тиган и сипете малко зехтин в него. Сипете 1/4 от яйчената смес на един слой, по цялото дъно. Щом яйцата по ръба на омлета са готови, по,cieje 1/4 от настъргания кашкавал и го оставете а се разтопи, за около 2 минути. Прехвърлете омлета внимателно в чиния. Сипете по средата 1/4 от салатата с авокадов дресинг, по дължина. Прегънете единия край на омлета и внимателно го прехвърлете в чиния. Внимателно сгънете двата края на омлета и го обърнете, да е получи руло.
5 Направете останалите 3 омлета по същия начин.
6. Сервирайте всеки омлет с резен лимон и поръсете с листа кориандър.

Продукти

  • 1 узряло авокадо
  • 3 лайма
  • 0.5 връзка кориандър
  • 3 с.л. кисело мляко
  • зехтин
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 морков
  • 0.5 зелка
  • 1 люта чушка
  • 8 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 60 г настърган кашкавал
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти