Мексикански буритос с чилорио
1. Нарежете месото на парченца от по 2.5 см. Лукът нарежете на едро.
2. Запържете месото в тиган с мазнина заедно с лука. Овкусете със сол и черен пипер. Захлупете и оставете месото да се задушава около 1 час.
3. Разрежете на две червените чушки и махнете семената им. Запечете ги на скара или котлон. Изпечете и двете люти чушки.
4. Смелете в блендер печените чушки, печените люти чушки, чесъна и магданоза. Добавете подправките и вода.
5. Добавете смляната смес към месото, захлупете и оставете сместа да ври още 2 часа.
6. За пико де гайо нарежете доматите на кубчета, като премахнете семките им. Лукът нарежете на дребни кубчета, а магданоза на ситно. Смесете в купа зеленчуците и ги овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте.
7. Затоплете тортилите, увийте ги като пакетчета и ги напълнете с чилорио. Гарнирайте с по 1 с.л. заквасена сметана с лимонов сок и пико де гайо.

Продукти

  • За пико де гайо:2 домата 1 глава червен лук 1 връзка кориандър 1 бр. лайм сок зехтин сол и черен пипер800 г обезкостено говеждо месо 1 глава лук сол 2 червени чушки 1 червена люта чушка 1 бр. зелена люта чушка 1 връзка магданоз 2 скилидки чесън 1 ч.л. семена кимион 1 ч.л. сух риган 200 мл вода 8 тортили или други тънки питки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички