Мексикански буритос с чилорио

Мексикански буритос с чилорио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парченца от по 2.5 см. Лукът нарежете на едро.
2. Запържете месото в тиган с мазнина заедно с лука. Овкусете със сол и черен пипер. Захлупете и оставете месото да се задушава около 1 час.
3. Разрежете на две червените чушки и махнете семената им. Запечете ги на скара или котлон. Изпечете и двете люти чушки.
4. Смелете в блендер печените чушки, печените люти чушки, чесъна и магданоза. Добавете подправките и вода.
5. Добавете смляната смес към месото, захлупете и оставете сместа да ври още 2 часа.
6. За пико де гайо нарежете доматите на кубчета, като премахнете семките им. Лукът нарежете на дребни кубчета, а магданоза на ситно. Смесете в купа зеленчуците и ги овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте.
7. Затоплете тортилите, увийте ги като пакетчета и ги напълнете с чилорио. Гарнирайте с по 1 с.л. заквасена сметана с лимонов сок и пико де гайо.

Продукти

За пико де гайо:

  • 2 домата
  • 1 глава червен лук
  • 1 връзка кориандър
  • 1 бр. лайм
  • сок
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 800 г обезкостено говеждо месо
  • 1 глава лук
  • сол
  • 2 червени чушки
  • 1 червена люта чушка
  • 1 бр. зелена люта чушка
  • 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1 ч.л. сух риган
  • 200 мл вода
  • 8 тортили или други тънки питки

Свързани рецепти