Мексиканска улична салца
Рецепта от: Пати Джинич
1. Отстранете дръжките на сухите чушки Арбол и ги запечете за 1 минута в сух тиган или тенджера, от всички страни.
2. Сипете вода в тенджера и добавете целите домати, томатио, зелените люти чушки Халапеньо и скилидките чесън. Варете зеленчуците 7-8 минути.
3. В блендер сложете печените сушени чушки и отцедените сварени домати, томатио, чесън и 1 люта чушка Халапеньо. Добавете нарязаните лук и кориандър. Овкусете със сол и кимион и пасирайте. Опитайте на вкус. Ако желаете, добавете и другата люта чушка и още сол и пасирайте отново. Салцата трябва да е люта.
4. Загрейте дълбок съд на умерен огън и сипете 1 с.л. олио в него. Изсипете суровата салца (внимавайте, защото ще пръска). Гответе 4-5 минути, докато салцата се сгъсти и потъмнее на цвят.
Продукти
- 2 сушени люти чушки Арбол
- 600 г узрели домати Рома
- 250 г томатио
- 1-2 люти чушки Халапеньо
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. бял лук
- 1/2 ч.ч. кориандър
- щипка смлян кимион
- 3/4 ч.л. сол
- 1 с.л. слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер