Мексиканска супа с тортиля
1. Сложете лютите чушки /може да са от различни сортове/ в тава, постлана с хартия за печене и ги сушете в продължение на два - два часа и половина на 120 градуса.
2. Разтворете изсушените чушки и премахнете семките им. Сложете ги в тиган с малко вода и ги оставете да къкрят в продължение на 20 минути.
3. Поставете в блендер доматите, лука и чесъна и ги пасирайте. Добавете чушките заедно с водата и отново пасирайте.
4. Прехвърлете пасираните зеленчуци в тенджера с олио и ги оставете да заврят. Добавете и бульона. /Запазете 100 мл за пасиране на тортилята./
5. Сложете в блендер една тортиля с малко пилешки бульон и пасирайте. Добавете пюрето в тенджерата заедно с нарязан магданоз или кориандър.
6. Другите тортили нарежете на тънки лентички и ги изпържете в олио.
7. На дъното на купичките поставете малко пържена тортиля, отгоре парченца крема сирене и авокадо, а отгоре залейте със супа. Поръсете с парченца авокадо и листа кориандър.

Продукти

  • 4 червени люти чушки 200 мл вода 500 г белени домати 0.5 глава лук 1 скилидка чесън 3 с.л. слънчогледово олио 3 тортили или други тънки питки 1 л зеленчуков или пилешки бульон 3 стръка магданоз или кориандърЗа гарниране:200 г крема сирене 1 авокадо 125 г заквасена сметана 4 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички