Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мексиканска супа с тортиля

категория 0/5
1. Сложете лютите чушки /може да са от различни сортове/ в тава, постлана с хартия за печене и ги сушете в продължение на два - два часа и половина на 120 градуса.
2. Разтворете изсушените чушки и премахнете семките им. Сложете ги в тиган с малко вода и ги оставете да къкрят в продължение на 20 минути.
3. Поставете в блендер доматите, лука и чесъна и ги пасирайте. Добавете чушките заедно с водата и отново пасирайте.
4. Прехвърлете пасираните зеленчуци в тенджера с олио и ги оставете да заврят. Добавете и бульона. /Запазете 100 мл за пасиране на тортилята./
5. Сложете в блендер една тортиля с малко пилешки бульон и пасирайте. Добавете пюрето в тенджерата заедно с нарязан магданоз или кориандър.
6. Другите тортили нарежете на тънки лентички и ги изпържете в олио.
7. На дъното на купичките поставете малко пържена тортиля, отгоре парченца крема сирене и авокадо, а отгоре залейте със супа. Поръсете с парченца авокадо и листа кориандър.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен