Начин на приготвяне:
1. Накиснете боба за 1 нощ. Сложете го да се вари в същата вода, в която е киснал. Щом заври, оберете пяната, която се образува по повърхността. Добавете нарязаните на ситно лук и домати. Добавете и стръковете епасоте или пресен естрагон. Варете 1 час. Овкусете със сол.
2.За пикантната салца стрийте на паста в хаванче скилидката чесън с щипка сол. Добавете сушените люти чушки и стрийте и тях. Добавете предварително обелените домати и ги намачкайте добре. Добавете нарязания на ситно лук и малко вода. Овкусете със сол и разбъркайте.
3. За гарниране нарежете на много ситно лука, лютите чушки и кориандъра.
4. Щом бобът се свари, намачкайте половината боб направо в тенджерата, за да се сгъсти супата.
5. Сервирайте бобената супа, поръсена с лук, люти чушки,к ориандър и пикантна салца. Отгоре начупете прясно сирене.
Продукти
- 1 ч.ч. сушен боб пинто
- 2 малки глави лук
- 2 домата
- 2 стръка прясна подправка епасоте
- сол
- За гарниране:
- 100 прясно сирене
- 1/2 ч.ч. нарязан на ситно лук
- 1/2 връзка кориандър
- 2 люти чушки Серано
За пикантната салца:
- 4 узрели домата
- 1/2 глава лук
- 2 малки сушени люти чушки Чипотле
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.ч. вода
- сол