Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба за 1 нощ.  Сложете го да се вари в същата вода, в която е киснал. Щом заври, оберете пяната, която се образува по повърхността. Добавете нарязаните на ситно лук и домати. Добавете и стръковете  епасоте или пресен естрагон. Варете 1 час. Овкусете със сол.

2.За пикантната салца стрийте на паста в хаванче скилидката чесън с щипка сол. Добавете сушените люти чушки и стрийте и тях. Добавете предварително обелените домати и ги намачкайте добре. Добавете нарязания на ситно лук и малко вода. Овкусете със сол и разбъркайте.

3. За гарниране нарежете на много ситно лука, лютите чушки и кориандъра.

4. Щом бобът се свари, намачкайте половината боб направо в тенджерата, за да се сгъсти супата.

5. Сервирайте бобената супа, поръсена с лук, люти чушки,к ориандър и пикантна салца. Отгоре начупете прясно сирене.

Продукти

  • 1 ч.ч. сушен боб пинто
  • 2 малки глави лук
  • 2 домата
  • 2 стръка прясна подправка епасоте
  • сол
  • За гарниране:
  • 100 прясно сирене
  • 1/2 ч.ч. нарязан на ситно лук
  • 1/2 връзка кориандър
  • 2 люти чушки Серано

 

За пикантната салца:

  • 4 узрели домата
  • 1/2 глава лук
  • 2 малки сушени люти чушки Чипотле
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.ч. вода
  • сол

Свързани рецепти