1. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна и пастата от чипотле за 1 минута, при непрекъснато разбъркване.

2. Добавете доматите и прецедения боб. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете 100 мл вода и гответе на слаб огън в продължение на 15 минути.

3. За салцата обелете и нарежете авокадото на едри парчета. Сложете ги в купа и ги полейте със сока от лайм. Добавете нарязания на ситно червен лук и листата кориандър. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре.

4. Поставете предварително обелените и почистени скариди в яхнията, разбъркайте и гответе 1-2 минути, докато те станат розови. Дръпнете от огъня.

5. В дълбока чиния сервирайте яхния със скариди и боб. Върху нея поставете голяма лъжица салца от авокадо. Поръсете с листа кориандър, щипка сол и струйка зехтин.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. паста чипотле
  • 2 консерви х 400 г различни видове боб
  • 1 консерва х 400 г нарязани домати
  • 300 г сурови скариди
  • 2 авокадо
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 лайм, сок
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • шепа листа кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички