Мексиканска яхния с боб и скариди
Рецепта от: Донал Скиан
1. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна и пастата от чипотле за 1 минута, при непрекъснато разбъркване.
2. Добавете доматите и прецедения боб. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете 100 мл вода и гответе на слаб огън в продължение на 15 минути.
3. За салцата обелете и нарежете авокадото на едри парчета. Сложете ги в купа и ги полейте със сока от лайм. Добавете нарязания на ситно червен лук и листата кориандър. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре.
4. Поставете предварително обелените и почистени скариди в яхнията, разбъркайте и гответе 1-2 минути, докато те станат розови. Дръпнете от огъня.
5. В дълбока чиния сервирайте яхния със скариди и боб. Върху нея поставете голяма лъжица салца от авокадо. Поръсете с листа кориандър, щипка сол и струйка зехтин.
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1-2 с.л. паста чипотле
- 2 консерви х 400 г различни видове боб
- 1 консерва х 400 г нарязани домати
- 300 г сурови скариди
- 2 авокадо
- 1 малка глава червен лук
- 1 лайм, сок
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- шепа листа кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне