Мека торта с вафли
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За трохите сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето поставете мекото масло и захарта. Смесете продуктите, като ги претривате през ръцете си, за да се получат маслени трохи.
2. Разпръснете трохите върху плоска тава, постлана с хартия за печене. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
Щом ги извадите, натрошете карамелените вафли върху тях и ги смесете.
3. За карамелизираните круши обелете и почистете от семки сочни, зимни круши. Нарежете ги на едри резени. Разтопете маслото в тиган. Добавете тъмнокафява захар и разбъркайте. Сипете крушите и ги оставете да се задушават 4 минути. След това изсипете рома и щом той изври, добавете сметаната. Оставете соса да се сгъсти.
4. Пресипете карамелизираните круши в купа или дълбока тавичка. Оставете ги да се охладят на стайна температура, след това ги сложете във фризер за кратко.
5. За муса накиснете желатина в студена вода за 10 минути. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Сипете млякото в тенджерка и го стоплете. Начупете карамелените вафли в млякото и бъркайте докато те се разтопят, около 10 минути, докато сместа се сгъсти.
6. Пресипете млякото с вафлите в купа. Изтискайте желатина и го добавете в купата. Разбъркайте. Добавете крем-сиренето и разбъркайте до гладкост. Охладете сместа чрез студена водна баня - поставяте купата над друга купа, пълна със студена вода и лед. Щом сместа се охлади, доабвете битата сметана и разбъркайте.
7. Изсипете муса върху карамелизираните круши и поставете тортата в хладилник за около 2 часа. След това поръсете с маслените трохи и вафли. Поръсете с малко пудра захар. Тортата се яде с лъжица.
2. Разпръснете трохите върху плоска тава, постлана с хартия за печене. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
Щом ги извадите, натрошете карамелените вафли върху тях и ги смесете.
3. За карамелизираните круши обелете и почистете от семки сочни, зимни круши. Нарежете ги на едри резени. Разтопете маслото в тиган. Добавете тъмнокафява захар и разбъркайте. Сипете крушите и ги оставете да се задушават 4 минути. След това изсипете рома и щом той изври, добавете сметаната. Оставете соса да се сгъсти.
4. Пресипете карамелизираните круши в купа или дълбока тавичка. Оставете ги да се охладят на стайна температура, след това ги сложете във фризер за кратко.
5. За муса накиснете желатина в студена вода за 10 минути. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Сипете млякото в тенджерка и го стоплете. Начупете карамелените вафли в млякото и бъркайте докато те се разтопят, около 10 минути, докато сместа се сгъсти.
6. Пресипете млякото с вафлите в купа. Изтискайте желатина и го добавете в купата. Разбъркайте. Добавете крем-сиренето и разбъркайте до гладкост. Охладете сместа чрез студена водна баня - поставяте купата над друга купа, пълна със студена вода и лед. Щом сместа се охлади, доабвете битата сметана и разбъркайте.
7. Изсипете муса върху карамелизираните круши и поставете тортата в хладилник за около 2 часа. След това поръсете с маслените трохи и вафли. Поръсете с малко пудра захар. Тортата се яде с лъжица.
Продукти
- За трохите:150 г брашно 100 г захар 180 г меко масло 5 карамелени вафлиЗа карамелизираните круши:3 круши 100 г масло 75 г кафява захар 30 мл ром 100 мл течна сметанаЗа муса:4 листа желатин 500 мл течна сметана 130 г захар 5 карамелени вафли 250 мл прясно мляко 250 г крем-сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери