Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете желатина с 4 с.л. студена вода и го разбъркайте до гладка кашичка.
2. Сипете 1 ч.ч. течна сметана в тенджера заедно с меда и цялата шушулка ванилия. Разбъркайте и оставете да заври. Оставете сместа да ври 1 минута и дръпнете от котлона. Махнете шушулката и я разрежете по дължина, остържете семенцата и ги върнете в тенджерата.
3. Добавете желатинът към сметаната и разбъркайте. Оставете сместа да изстине.
4. Разбийте другата чаша сметана с помощта на миксер. Добавете я към останалата смес заедно с по-рядко кисело мляко. Разбъркайте.
5. Разпределете сместа в стъклени чаши и ги сложете в хладилник за 3-4 часа /до 24 часа/.
6. Нарежете прасковите на тънки резени и ги сложете в купа. Към тях добавете издълбаната вътрешност на плодовете маракуя и меда. Разбъркайте.
7. Поднесете охладения десерт, гарниран с 1 с.л. от плодовия топинг.
Продукти
- 4 ч.л. желатин
- 4 с.л. вода
- 2 ч.ч. течна сметана
- 1 шушулка ванилия
- 2 ч.ч. кисело мляко
За топинга:
- 3 праскови
- 4 плода маракуя
- 1 с.л. течен мед