Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Медени топчета

категория 0/5
1. В тенджерка сложете меда, водата и глюкозата да заврат.
2. В купа сложете брашното, бакпулвера и подправките и с помощта на миксер ги разбъркайте. След това добавете кипналата медена смес и разбъркайте. Следват млякото и останалите количества захар и мед.
3. Извадете тестото на плота, постлан с хартия за печене и го доомесете с ръце. Добавяйте брашно, ако е меко тестото. Едновременно с това разстилайте тестото на по-голяма площ, за да изстине. Увийте готовото тесто в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за половин час.
4. Щом извадите тестото от хладилника го разстелете на дебела питка. Нарежете го първо на ленти, а след това на кубчета. Оформете кубчетата на топчета с ръце и ги наредете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете топчетата леко с длан, за да се посплескат. Намажете топчетата с разбито яйце.
5. Изпечете медените топчета на 18- градуса за 10-15 минути. /Като изстинат, топчетата стават по-твърди като ореховки или бадемови сладки./
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен