Медени топчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В тенджерка сложете меда, водата и глюкозата да заврат.
2. В купа сложете брашното, бакпулвера и подправките и с помощта на миксер ги разбъркайте. След това добавете кипналата медена смес и разбъркайте. Следват млякото и останалите количества захар и мед.
3. Извадете тестото на плота, постлан с хартия за печене и го доомесете с ръце. Добавяйте брашно, ако е меко тестото. Едновременно с това разстилайте тестото на по-голяма площ, за да изстине. Увийте готовото тесто в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за половин час.
4. Щом извадите тестото от хладилника го разстелете на дебела питка. Нарежете го първо на ленти, а след това на кубчета. Оформете кубчетата на топчета с ръце и ги наредете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете топчетата леко с длан, за да се посплескат. Намажете топчетата с разбито яйце.
5. Изпечете медените топчета на 18- градуса за 10-15 минути. /Като изстинат, топчетата стават по-твърди като ореховки или бадемови сладки./
2. В купа сложете брашното, бакпулвера и подправките и с помощта на миксер ги разбъркайте. След това добавете кипналата медена смес и разбъркайте. Следват млякото и останалите количества захар и мед.
3. Извадете тестото на плота, постлан с хартия за печене и го доомесете с ръце. Добавяйте брашно, ако е меко тестото. Едновременно с това разстилайте тестото на по-голяма площ, за да изстине. Увийте готовото тесто в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за половин час.
4. Щом извадите тестото от хладилника го разстелете на дебела питка. Нарежете го първо на ленти, а след това на кубчета. Оформете кубчетата на топчета с ръце и ги наредете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете топчетата леко с длан, за да се посплескат. Намажете топчетата с разбито яйце.
5. Изпечете медените топчета на 18- градуса за 10-15 минути. /Като изстинат, топчетата стават по-твърди като ореховки или бадемови сладки./
Продукти
- 250 г мед 80 мл вода 165 г глюкоза 500 г пълнозърнесто брашно 7 г бакпулвер 15 г смес от подправки - канела анасон индийско орехче джинджифил карамфил 15 г мед 80 г светлокафява захар 30 мл прясно мляко 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад