Мечти от Грейсланд
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За крема разбийте крем-сиренето с пудрата захар и фъстъченото масло с помощта на миксер, до пухкавост. В движение добавете сметаната. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
2. За карамела карамелизирайте захарта, катоя сипвате на три части в дълбок съд с дълга дръжка. щом карамелът стане тъмнозлатист, добавете фъстъците и разбъркайте. След минута добавете сметаната и оставете да къкри, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Оставете настрани.
3. За пълнежа обелете бананите и ги нарежете на тънки кръгчета. Солжете ги в купа и ги полейте с лимоновия сок, добавете меда и разбъркайте.
4. Върху оризовите бисквити шприцовайте слой от крема. След това изградете стени от крема, целта е да се оформи нещо като купичка. По средата сипете от пълнежа.
5. Разтопете шоколада на водна баня и го пресипете във фунийка от хартия за печене.
6. Поставете по 1 с.л. от карамела върху всеки десерт. Отрежете тънко крайчето на фунийката с шоколад и поръсете на тънки ленти.
2. За карамела карамелизирайте захарта, катоя сипвате на три части в дълбок съд с дълга дръжка. щом карамелът стане тъмнозлатист, добавете фъстъците и разбъркайте. След минута добавете сметаната и оставете да къкри, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Оставете настрани.
3. За пълнежа обелете бананите и ги нарежете на тънки кръгчета. Солжете ги в купа и ги полейте с лимоновия сок, добавете меда и разбъркайте.
4. Върху оризовите бисквити шприцовайте слой от крема. След това изградете стени от крема, целта е да се оформи нещо като купичка. По средата сипете от пълнежа.
5. Разтопете шоколада на водна баня и го пресипете във фунийка от хартия за печене.
6. Поставете по 1 с.л. от карамела върху всеки десерт. Отрежете тънко крайчето на фунийката с шоколад и поръсете на тънки ленти.
Продукти
- За крема:250 г крем-сирене 150 г пудра захар 225 г фъстъчено масло 25 мл течна сметана50 г млечен шкоолад 7 оризови вафлиЗа карамела:150 г захар 4 с.л. солени белени фъстъци 100 мл течна сметана 80 г маслоЗа пълнежа:2 банана 2 с.л. лимонов сок 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери