Начин на приготвяне:

1. Сложете маслините в блендер и ги пасирайте заедно с чесъна и лютата чушка.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.

Продукти

  • 200 г черни маслини без костилки
  • 2 филенца аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 0.25 ч.л. мащерка
  • 0.25 ч.л. риган
  • 0.25 ч.л. розмарин
  • 6 листа салвия

Свързани рецепти