Маслинова паста
1. Сложете маслините в блендер и ги пасирайте заедно с чесъна и лютата чушка.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.
Продукти
- 200 г черни маслини без костилки 2 филенца аншоа 2 скилидки чесън 1 люта чушка 0.5 лимон настъргана кора 0.25 ч.л. мащерка 0.25 ч.л. риган 0.25 ч.л. розмарин 6 листа салвия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос