Маслинова паста
1. Сложете маслините в блендер и ги пасирайте заедно с чесъна и лютата чушка.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.
Продукти
- 200 г черни маслини без костилки 2 филенца аншоа 2 скилидки чесън 1 люта чушка 0.5 лимон настъргана кора 0.25 ч.л. мащерка 0.25 ч.л. риган 0.25 ч.л. розмарин 6 листа салвия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци