Начин на приготвяне:
1. Сложете маслините в блендер и ги пасирайте заедно с чесъна и лютата чушка.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.
2. Добавете аншоата или друга маринована риба по ваш вкус. След това добавете и каперсите и зехтина.
3. Добавете подправките, които може да са пресни или сухи. Пасирайте отново.
4. Поднесете върху филийка черен хляб или ползвайте като сос към салата или ястие.
Продукти
- 200 г черни маслини без костилки
- 2 филенца аншоа
- 2 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 0.5 лимон
- настъргана кора
- 0.25 ч.л. мащерка
- 0.25 ч.л. риган
- 0.25 ч.л. розмарин
- 6 листа салвия