Маслинов кейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа разбийте яйцата с мътеницата /или рядко кисело мляко/и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер.
2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и го разбъркайте. Добавете го към течните съставки и разбъркайте до гладкост.
3. Нарежете сушените домати, предварително накиснати в топла вода за 15-20 минути, на ситно. Филенцата аншоа също нарежете на ситно.
4. Добавете целите зелени маслини без костилки към кексовата смес, както и нарязаните сушени домати и филенца аншоа. Разбъркайте.
5. Намаслете голяма дълбока форма и изсипете сместа в нея. Разстелете сместа равномерно и поръсете с кедрови ядки. Печете кейка в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. За соса смесете и разбъркайте добре крем-сиренето /или извара/ с майонезата и пестото.
2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и го разбъркайте. Добавете го към течните съставки и разбъркайте до гладкост.
3. Нарежете сушените домати, предварително накиснати в топла вода за 15-20 минути, на ситно. Филенцата аншоа също нарежете на ситно.
4. Добавете целите зелени маслини без костилки към кексовата смес, както и нарязаните сушени домати и филенца аншоа. Разбъркайте.
5. Намаслете голяма дълбока форма и изсипете сместа в нея. Разстелете сместа равномерно и поръсете с кедрови ядки. Печете кейка в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. За соса смесете и разбъркайте добре крем-сиренето /или извара/ с майонезата и пестото.
Продукти
- 2 с.л. нарязани сушени домати 2 филенца аншоа 300 г брашно 9 г бакпулвер 2 големи яйца 300 мл мътеница 80 мл зехтин 100 г зелени маслини без костилки 50 г кедрови ядкиЗа соса:3 с.л. крем-сирене 1 с.л. песто 1 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери