Маслинов кейк

Маслинов кейк

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата с мътеницата /или рядко кисело мляко/и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер.
2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и го разбъркайте. Добавете го към течните съставки и разбъркайте до гладкост.
3. Нарежете сушените домати, предварително накиснати в топла вода за 15-20 минути, на ситно. Филенцата аншоа също нарежете на ситно.
4. Добавете целите зелени маслини без костилки към кексовата смес, както и нарязаните сушени домати и филенца аншоа. Разбъркайте.
5. Намаслете голяма дълбока форма и изсипете сместа в нея. Разстелете сместа равномерно и поръсете с кедрови ядки. Печете кейка в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. За соса смесете и разбъркайте добре крем-сиренето /или извара/ с майонезата и пестото.

Продукти

  • 2 с.л. нарязани сушени домати
  • 2 филенца аншоа
  • 300 г брашно
  • 9 г бакпулвер
  • 2 големи яйца
  • 300 мл мътеница
  • 80 мл зехтин
  • 100 г зелени маслини без костилки
  • 50 г кедрови ядки

За соса:

  • 3 с.л. крем-сирене
  • 1 с.л. песто
  • 1 с.л. майонеза

Свързани рецепти