Маслена ябълкова торта
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото разбийте маслото със стайна температура с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете захарта и продължете да разбивате. Добавете яйцето, а след него брашното и солта. Разбивайте до получаването на гладко тесто.
2. Намаслете добре продълговата форма за пай с подвижно дъно /30х10 см/ и изсипете в нея масленото тесто. Покрийте с парче прозрачно фолио и с ръце разстелете сместа във формата.
3. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с канела и захар и разбъркайте добре.
4. Изсипете ябълките върху маслената основа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Оставете сладкиша да изстине добре.
5. За крема сипете сметаната и прясното мляко в тенджерка и ги затоплете. Добавете смлените бонбони ир азбъркайте. В купа разбийте жълтъците със захарта. Добавете горещата смес на струйка към тях, като бъркате енергично. Върнете сместа в тенджерката върху котлона и разбъркайте докато кремът се сгъсти - 3-4 минути.
6. Затоплете кайсиевия конфитюр с лъжица вода. С помощта на четка намажете изстиналия сладкиш. След това полейте с топлия карамелен крем с помощта на лъжица.
2. Намаслете добре продълговата форма за пай с подвижно дъно /30х10 см/ и изсипете в нея масленото тесто. Покрийте с парче прозрачно фолио и с ръце разстелете сместа във формата.
3. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с канела и захар и разбъркайте добре.
4. Изсипете ябълките върху маслената основа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Оставете сладкиша да изстине добре.
5. За крема сипете сметаната и прясното мляко в тенджерка и ги затоплете. Добавете смлените бонбони ир азбъркайте. В купа разбийте жълтъците със захарта. Добавете горещата смес на струйка към тях, като бъркате енергично. Върнете сместа в тенджерката върху котлона и разбъркайте докато кремът се сгъсти - 3-4 минути.
6. Затоплете кайсиевия конфитюр с лъжица вода. С помощта на четка намажете изстиналия сладкиш. След това полейте с топлия карамелен крем с помощта на лъжица.
Продукти
- За тестото:250 г меко масло 250 г захар 1 яйце 250 г брашноЗа ябълките:2 ябълки 75 г захар 1 с.л. канелаЗа крема:200 мл пълномаслена течна сметана 100 мл прясно мляко 75 г бонбони лакта 60 г захар 3 жълтъкаДопълнително:1 с.л. кайсиев конфитюр
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери