Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Масленки от нахут

категория 0/5
1. В голяма купа сипете масло със стайна температура, олоиото и захарта. Разбийте с помощта на миксер, до гладкост.
2. Добавете брашното, смления кардамон, солта и листата сушен розов цвят. Разбъркайте отново до получаването на трохи.
3. Добавете яйцето и розовата вода. Разбъркайте до образуването на топка тесто. Извадете тестото върху плота и го поомесете леко. Оформете го на руло.
4. Нарежете рулото на филийки. Подредете бисквитите в тавичка, постлана с хартия за печене. Притиснете леко бисквитите, за да станат по-плоски. Поставете по две ядки шам-фъстък върху всяка бисквита. По желание поръсете с още сушен розов цвят.
5. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар