Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете масло със стайна температура, олоиото и захарта. Разбийте с помощта на миксер, до гладкост.
2. Добавете брашното, смления кардамон, солта и листата сушен розов цвят. Разбъркайте отново до получаването на трохи.
3. Добавете яйцето и розовата вода. Разбъркайте до образуването на топка тесто. Извадете тестото върху плота и го поомесете леко. Оформете го на руло.
4. Нарежете рулото на филийки. Подредете бисквитите в тавичка, постлана с хартия за печене. Притиснете леко бисквитите, за да станат по-плоски. Поставете по две ядки шам-фъстък върху всяка бисквита. По желание поръсете с още сушен розов цвят.
5. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.

Продукти

  • 250 г пудра захар
  • 150 г масло
  • 125 мл олио от гроздови семки
  • 500 г брашно от нахут
  • 0.5 ч.л. смлян кардамон
  • 1 ч.л. сушен розов цвят
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. розова вода
  • ядки шам-фъстък

Свързани рецепти