Маслени кексчета с боровинки
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Обелете и почистете ябълките от семки. Нарежете ги на дребни кубчета и ги сложете в дълбока купа. Добавете боровинките, захарта и подправките. Добавете нишестето и разбъркайте сместа добре.
2. Смесете продуктите за тестото в друга купа. Разбъркайте добре.
3. Намаслете дъното и стените на 6 керамични формички. Напълнете всяка формичка с плодовия пълнеж, почти до ръба. Върху плодовете оформете капачета от тестото. Поставете формичките в голява тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути. При печенето част от плодовия пълнеж може да излезе навън.
4. Поднесете кексче, гарнирано с топка ванилов сладолед.
2. Смесете продуктите за тестото в друга купа. Разбъркайте добре.
3. Намаслете дъното и стените на 6 керамични формички. Напълнете всяка формичка с плодовия пълнеж, почти до ръба. Върху плодовете оформете капачета от тестото. Поставете формичките в голява тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути. При печенето част от плодовия пълнеж може да излезе навън.
4. Поднесете кексче, гарнирано с топка ванилов сладолед.
Продукти
- 600 г боровинки 2 зелени ябълки 170 г захар 0.5 ч.л. смлян кардамон 2 ч.л. канела 2 с.л. брашноЗа тестото:120 г масло 120 г брашно 120 г фини овесени ядки 75 г захарЗа гарниране: ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол