Начин на приготвяне:

1. Обелете и почистете ябълките от семки. Нарежете ги на дребни кубчета и ги сложете в дълбока купа. Добавете боровинките, захарта и подправките. Добавете нишестето и разбъркайте сместа добре.
2. Смесете продуктите за тестото в друга купа. Разбъркайте добре.
3. Намаслете дъното и стените на 6 керамични формички. Напълнете всяка формичка с плодовия пълнеж, почти до ръба. Върху плодовете оформете капачета от тестото. Поставете формичките в голява тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути. При печенето част от плодовия пълнеж може да излезе навън.
4. Поднесете кексче, гарнирано с топка ванилов сладолед.

Продукти

  • 600 г боровинки
  • 2 зелени ябълки
  • 170 г захар
  • 0.5 ч.л. смлян кардамон
  • 2 ч.л. канела
  • 2 с.л. брашно

За тестото:

  • 120 г масло
  • 120 г брашно
  • 120 г фини овесени ядки
  • 75 г захар

За гарниране:

  • ванилов сладолед

Свързани рецепти