Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното на плота, поръсете върху него солта и направете кладенче. Вътре сложете маслото и захарта.
2. Омесете тесто и го оформете на топка. Сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 1 час.
3. Разточете тестото с дебелина 4 мм. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета.
4. Направете леки диагонални разрези с нож върху бисквитите.
5. Намажете ги с вода отгоре и ги поръсете с малко захар. Изпечете бисквитите в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.

Продукти

За тестото:

  • 150 г меко масло
  • 100 г захар
  • 1 щипка сол
  • 250 г брашно

Свързани рецепти