Маслени бисквити

© 2014 Annabel Langbein Media Limited
Маслени бисквити

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със стайна температура и захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
2. Добавете жълтъка и сметаната и разбийте отново.
3. Добавете брашното и разбийте до хомогенност. Трябва да се получи меко, нелепкаво тесто.
4. Извадете тестото върху набрашнен плот и го оформете на две еднакви рула. Увийте всяко руло в хартия за печене, като бонбон. Поставете тестото в хладилник за 30 минути.
5. Развийте рулата и нарежете всяко на еднакви тънки шайби.
6. Подредете бисквитите легнали в тави, постлани с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 15 минути, до леко златисто.
7. Поднесете бисквитите към чай или кафе. Можете да приготвите десерт от бисквитите, като ги слепите две по две с пълнеж от бита сметана и пресни ягоди. Поръсете с пудра захар.


За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

 

  • 400 г масло със стайна температура
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 2 с.л. течна сметана
  • 3.5 ч.ч. брашно
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти