Маслен сладкиш "Делукс"
1. Сложете консервата кондензирано мляко в голяма тенджера с вода. Оставете млякото да ври 2 часа, като наблюдавате консервата винаги да е покрита с вода.
2. Запечете белените фъстъци до златисто в сух тиган. След като изстинат ги смелете фино в блендер заедно с брашното.
3. Изсипете смляната смес от фъстъци и брашно със захарта. Добавете маслото на кубчета и започнете да претривате сместа през пръстите си. Омесете мека смес.
4. Намажете с мазнина леко дъното на дълбока тавичка с размери 21 х 21 см и постелете дъното и с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат от двете страни на тавичката. Изсипете маслената смес и я разпределет. Покрийте я с парче прозрачно фолио и през него притиснете сместа хубаво. Отстранете фолиото и печете сладкиша 20 минути на 180 градуса. Оставете сладкиша да изстива в продължение на 1 час.
5. Отворете консервата кондензирано мляко и разстелете сладкото от мляко върху сладкиша.
6. Нарежете натуралния и млечния шоколад и го разтопете на водна баня. Щом дръпнете купата от котлона, добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи. Разтопете и нарязания бял шоколад на водна баня.
7. Върху сладкиша, покрит със сладко от мляко разстелете кафевия шоколад. След това сипете на различни места белия шиколад и с клечка размесете двата вида шоколад, за да се получи мраморен ефект. Може да направите тази процедура и с помощта на два шприца. Поставете сладкиша в хладилник, за да се стегне шоколада.
8. Извадете сладкиша и го нарежете на еднакви квадратчета.

Продукти

  • За глазурата:1 консерва кондензирано мляко 80 г натурален шоколад 80 г млечен шоколад 30 г масло 60 г бял шоколадЗа тестото:110 г брашно 110 г сурови белени фъстъци 175 г масло 60 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички