Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Маслен хляб

категория 5/5
1. Затоплете млякото. Изсипете брашното на плота и го посолете. Направете кладенче в него и изсипете останалите продукти - млякото, маята, захарта, яйцата и студеното масло, нарязано на кубчета. Омесете гладко тесто.
2. Разточете веднага тестото, като поръсвате с брашно под и върху него във формата на правоъгълна елипса /приблизителни размери 25х40 см/. Прехвърлете тестото в малка плоска тава, постлана с хартия за печене. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете да почине 20 минути.
3. Отстранете фолиото и с пръсти направете много дупки върху тестото. Във всяка дупка поставете по бучица студено масло. /Може да намалите количеството масло, окето е дадено по рецепта./
4. Смесете захарта с канелата и поръсете с нея хляба. След това поръсете и филираните бадеми. Оставете хляба малко да почине. След това го сложете да се пече на 200 градуса 20 минути.
5. Поднесете масления хляб върху дъска така, че всеки може да си чупи или реже.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен