Мързеливо пиле
1. В купа изтискайте сока на лимона, запазете кората. Добавете мед, 2-3 с.л. зехтин и суха мащерка и червен пипер. Разбъркайте добре.
2. Използвайте половината на цяло пиле. Залейте месото с приготвения дресинг и хубаво го втрийте в него.
3. Почистете чушките и ги нарежете на едро. Обелете картофа и го нарежете на едри кубчета. Смачкайте скилидките чесън с помощта на нож, без да ги белите.
4. В плик за печене сложете нарязаните чушки и картоф, както и скилидките чесън. Добавете и корите от изтискания лимон. Върху зеленчуците поставете пилето, с кожата нагоре. Върху пилето поставете целите стръкове розмарин. Завържете плика и го надупчете на няколко места с нож. Поставете плика в тава и печете в предварително загрята фурна на  200 градуса 30 минути.
5. Разкъсайте плика и сипете в дълбоки чинии първо зеленчуци. Добавете сос от зеленчуците и месото. Отгоре поставете печено пиле. Поръсете с щипка сол и листенца розмарин.

Продукти

  • 0.5 свободно отглеждано пиле 2 жълти чушки 1 зелена чушка 1 картоф 30 скилидки чесън 1 лимон 1 с.л. мед зехтин 2 щипки сушена мащерка 2 щипки червен пипер 3 стръка розмарин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички