Маршмелоу
1. Сипете 300 г захар и водата в тенджерка и ги загрейте. Добавете глюкозата, като я сипвате с мокра лъжица. Разбъркайте и оставете сместа да заври, докато достигне 121 градуса. Ако нямате термометър, намокрете лъжица и гребнете малко от сместа. Ако успеете да изтеглите с пръсти нишка, значи е достигната необходимата температура.
2. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути.
3. Разбийте белтъците с помощта на миксер. Щом станат на пяна, добавете
останалата захар и продължете разбиването. без да спирате разбиването, добавете на струйка горещия захарен сироп. Можете да добавите изтискания желатин малко по малко в движение, докато белтъците са топли. Разбивайте до получаването на обемна и плътна смес.
4. В купичка смесете сока и праха от червено цвекло. В голяма купа смесете царевичното нишесте и пудрата захар. Постелете с прозлачно фолио дълбока правоъгълна тава. Поръсете дъното и със сместа от нишесте и захар.
5. Изсипете половината смес в тавата и я разстелете на равномерен слой. Към останалата смес добавете сока и праха от червено цвекло. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа върху белия слой и я заравнете. Поръсете отново с нишесте и пудра захар. Оставете маршмелоу на стайна температура за 12 часа.
6. Извадете втвърдената смес от тавата и обилно я поръсете със смес от нишесте и пудра захар и от двете страни. След това нарежете на правоъгълници или ромбчета. Подредете бонбоните в съд, като отново ги поръсите с нишесте и пудра захар.

Продукти

  • 7 листа желатин 90 г белтъци 375 г захар 110 мл вода 110 г течна глюкоза 125 г пудра захар 125 г царевично нишесте 1 с.л. червено цвекло на прах 3 с.л. сок от червено цвекло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички