Начин на приготвяне:

Сушените плодове се накисват в хладка вода за 1 час.
Кус-кусът се залива с вряща вода така, че тя да го покрие с един пръст отгоре.
Всички зеленчуци, включително и тиквата, се нарязват на кубчета. В тенджера със зехтин се задушават лука и чесъна до прозрачност. След това се слагат един след друг всички зеленчуци, както и изцедените сушени плодове. Слагат се сол, черен пипер, малко кимион и другите сухи подправки. /Ако разполагате с мароканската подправка рас ел ханут, ползвайте нея вместо всички тези./ Оставете сместа да къкри десетина минути.
След това начупете кубчето зеленчуков бульон върху задушените зеленчуци и плодове и добавете нахута. Разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз и лимонов сок.
Сервирайте кус-куса за основа, а върху него сложете от сладко-пикантната смес.

Продукти

  • 250 г сушени плодове /ябълки
  • сливи
  • кайсии/
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 500 г тиква цигулка
  • 400 г сварен нахут
  • 300 г кус-кус
  • 1 ч.л. къри
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 5 стръка магданоз
  • 1 лимон
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти