Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мароканско ястие

категория 0/5
Сушените плодове се накисват в хладка вода за 1 час.
Кус-кусът се залива с вряща вода така, че тя да го покрие с един пръст отгоре.
Всички зеленчуци, включително и тиквата, се нарязват на кубчета. В тенджера със зехтин се задушават лука и чесъна до прозрачност. След това се слагат един след друг всички зеленчуци, както и изцедените сушени плодове. Слагат се сол, черен пипер, малко кимион и другите сухи подправки. /Ако разполагате с мароканската подправка рас ел ханут, ползвайте нея вместо всички тези./ Оставете сместа да къкри десетина минути.
След това начупете кубчето зеленчуков бульон върху задушените зеленчуци и плодове и добавете нахута. Разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз и лимонов сок.
Сервирайте кус-куса за основа, а върху него сложете от сладко-пикантната смес.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен