Начин на приготвяне:
Сушените плодове се накисват в хладка вода за 1 час.
Кус-кусът се залива с вряща вода така, че тя да го покрие с един пръст отгоре.
Всички зеленчуци, включително и тиквата, се нарязват на кубчета. В тенджера със зехтин се задушават лука и чесъна до прозрачност. След това се слагат един след друг всички зеленчуци, както и изцедените сушени плодове. Слагат се сол, черен пипер, малко кимион и другите сухи подправки. /Ако разполагате с мароканската подправка рас ел ханут, ползвайте нея вместо всички тези./ Оставете сместа да къкри десетина минути.
След това начупете кубчето зеленчуков бульон върху задушените зеленчуци и плодове и добавете нахута. Разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз и лимонов сок.
Сервирайте кус-куса за основа, а върху него сложете от сладко-пикантната смес.
Кус-кусът се залива с вряща вода така, че тя да го покрие с един пръст отгоре.
Всички зеленчуци, включително и тиквата, се нарязват на кубчета. В тенджера със зехтин се задушават лука и чесъна до прозрачност. След това се слагат един след друг всички зеленчуци, както и изцедените сушени плодове. Слагат се сол, черен пипер, малко кимион и другите сухи подправки. /Ако разполагате с мароканската подправка рас ел ханут, ползвайте нея вместо всички тези./ Оставете сместа да къкри десетина минути.
След това начупете кубчето зеленчуков бульон върху задушените зеленчуци и плодове и добавете нахута. Разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз и лимонов сок.
Сервирайте кус-куса за основа, а върху него сложете от сладко-пикантната смес.
Продукти
- 250 г сушени плодове /ябълки
- сливи
- кайсии/
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 1 патладжан
- 1 тиквичка
- 500 г тиква цигулка
- 400 г сварен нахут
- 300 г кус-кус
- 1 ч.л. къри
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. чили на прах
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 5 стръка магданоз
- 1 лимон
- сол и черен пипер