Марокански кейк със сушени плодове
Рецепта от: Марта Стюарт
1. Смесете всички сушени плодове в купа и ги залейте със силна запарка на черен чай. Оставете да престоят няколко часа или 1 нощ.
2. В голяма купа пресейте брашното заедно със солта и рас ел ханут. Добавете захарта и разбъркайте добре. Добавете омекналите сушени плодове и яйцето. Разбъркайте.
3. Добавете малко прясно мляко, колкото сместа да може да пада от лъжицата.
4. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна форма за кекс (22х11 см). Постелете с хартия за печене, като оставите краищата ѝ да стърчат над формата. Изсипете сместа във формата. Печете кекса в предварително загрята фурна на 190 градуса 50-55 минути, докато клечката, с която проверявате готовността, излезе чиста.
5. Оставете кейка да изстине във формата 10 минути. След това го извадете и го оставете да изстине напълно.
6. Поднесете кейка, нарязан на филии с масло за мазане.
Продукти
- 1/2 ч.ч. сушени червени боровинки
- 1/2 ч.ч. тъмни стафиди
- 1/2 ч.ч. сушени смокини, нарязани на парчета по 1 см
- 1/2 ч.ч. сушени кайсии, нарязани на парчета по 1 см
- 1/2 ч.ч. сушени сливи без костилки, нарязани на парчета по 1 см
- 1 ч.ч. горещ черен чай
- 1 1/2 ч.ч. брашно с набухвател
- 2 ч.л. рас ел ханут
- 1/4 ч.л. сол
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- прясно мляко
- солено масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене