Марокански омлет

Марокански омлет

Начин на приготвяне:

1. Сипете 3 с.л. зехтин в дълбок тиган и щом се позагрее, добавете пасираните домати. Разбъркайте и захлупете тигана за 2-3 минути.
2. Нарежете лука на ситно и го добавете при доматите. Добавете още 1 с.л. зехтин, разбъркайте и гответе докато омекне. Добавете пресованите скилидки чесън и оцета. Разбъркайте.
3. Нарежете на ситно кориандъра и половината магданоз. Овкусете със сол, черен пипер, джинджифил, кимион, шафран и червен пипер. Добавете и нарязаните пресни подправки. Чукнете яйцата върху доматите, едно до друго. Захлупете докато яйцата се изпържат.
4. Дръпнете омлета от огъня, поръсете с останалия нарязан на ситно магданоз и кубчета люта чушка.

Продукти

  • 700 мл пасирани домати
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. бял винен оцет
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка магданоз
  • 5 стръка кориандър
  • 4 яйца
  • 4 с.л. зехтин
  • щипка смлян джинджифил
  • щипка смлян кимион
  • щипка червен пипер
  • щипка шафран
  • 0.5 жълта люта чушка
  • 0.5 червена люта чушка

Свързани рецепти