Боровинките и малините са едни от най-подходящите плодове за приготвяне на сладко и мармалад. Тази рецепта за плодов мармалад е супер лесна, така че може да правите по няколко бурканчета всеки път като разполагате с пресни плодове.

Продукти

  • 500 г боровинки
  • 500 г малини
  • прясно изцеден лимонов сок
  • захар
  • ментов сироп

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете боровинките в една тенджера, а малините в друга. Гответе в продължение на 15 минути, като почти непрекъснато разбърквате плодовете.
  • 2. Добавете по малко ментов сироп във всяка тенджера и разбъркайте. Добавете захар по Ваш вкус и разбъркайте. Продължете да варите още 10 минути.
  • 3. Добавете лимонов сок само при боровинките.
  • 4. Пресипете двата вида мармалад в предварително стерилизирани буркани. Затворете херметически или с винтови капачки.

Свързани рецепти

Виж всички