Мариновано пилешко с гъби и лук
Рецепта от: Ейнсли Хариът
1.За маринатата смесете в купа оцета, нарязания на ситно чесън, смления бахар, захарта, прясно настърганото индийско орехче, листенцата мащерка, сол и едро счуканите зърна черен пипер. Рзабъркайте много добре.
2. Измийте и подсушете пилешките гърди. Направете повърхностни диагонални разрези в двете посоки по повърхността на всяко парче месо. Поставете месото в маринатата и хубаво го оваляйте в нея. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник поне за 2-3 часа.
3. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин и поставете 2 бр. мариновани пилешки гърди в него. Запечатайте месото от страната на кожата. Добавете половината желе от гуава и изчакайте то да започне да образува балончета. Обърнете месото от другата страна и гответе до златистокафяв цвят. Извадете пилешките гърди в чиния. Запечатайте по същия начин и останалите две пилешки гърди.
4. Деглазирайте тигана като добавите червено вино и пилешки бульон. Оберете всичко от дъното на тигана и разбъркайте. Оставете сосът да се редуцира наполовина, на бавен огън. В купичка разбъркайте нишестето с 3 с.л. студена вода, до получаването на гладка кашичка. Добавете сместа в соса и разбъркайте. Поставете запечатаните пилешки гърди в соса.
5. Загрейте друг тиган с 1 с.л. зехтин и запържете в него нарязания на полумесеци лук. Добавете и нарязания на много тънки лентички джинджифил. Разбъркайте и гответе до омекване. Добавете почистените и нарязани гъби и гответе още 3-4 минути.
6. Пресипете сотираните лук и гъби при месото. Захлупете и гответе 8-10 минути, на слаб огън.
7. Нарежете маринованото пилешко месо на парчета, под ъгъл. В сух тиган запечете от двете страни хляб от маниока. Сервирайте маринованото пилешко месо върху хляб от маниока, заедно със задушени гъби и лук, и сос. Сервирайте с варен ориз басмати и салата от зеленолистни зеленчуци.
Продукти
- 4 бр. пилешки гърди, без кожа
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. бял винен оцет
- 2 стръка мащерка
- прясно настъргано индийско орехче
- 1 ч.л. смлянбахар
- 1 ч.л. кафява захар
- 1 ч.л. зърна черен пипер, счукани на едро
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. зехтин
- 4 с.л. желе от гуава
- 1 глава лук
- 150 г печурки
- 200 мл червено вино
- 200 мл пилешки бульон
- 1 с.л. царевично нишесте
- 100 г ядки кяшу, печени и безсолни
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол