Мариновано червено цвекло
Рецепта от: Примож Долничар
1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След това обелете главите.
2. По-малките глави цвекло подредете цели в чисти буркани, а по-големите глави нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде "Мандолина". Подредете кръгчетата в голям буркан.
3. За маринатата сипете вода, оцет, сол и зцахар в тенджера и оставете да заври.
4. Залейте цвеклото в бурканите с горещата марината и затворете бурканите. Стерилизирайте бурканите като ги поставите в голяма тенджера с вода с температура 90 градуса. Поставете на дъното дървени дъски, за да не се удрят бурканите в дъното на тенджерата. Стерилизирайте 30 минути.
Продукти
- 4 кг червено цвекло
- 2 литра вода
- 250 мл оцет
- 2 с.л. сол
- 2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща