1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След това обелете главите.

2. По-малките глави цвекло подредете цели в чисти буркани, а по-големите глави нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде "Мандолина".  Подредете кръгчетата в голям буркан.

3. За маринатата сипете вода, оцет, сол и зцахар в тенджера и оставете да заври.

4. Залейте цвеклото в бурканите с горещата марината и затворете бурканите. Стерилизирайте бурканите като ги поставите в голяма тенджера с вода с температура 90 градуса. Поставете на дъното дървени дъски, за да не се удрят бурканите в дъното на тенджерата. Стерилизирайте 30 минути.

Продукти

  • 4 кг червено цвекло
  • 2 литра вода
  • 250 мл оцет
  • 2 с.л. сол
  • 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички