Мариновано бяло сирене

Мариновано бяло сирене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на няколко дебели парчета.
2. В дълбока стъклена купа или буркан налейте зехтина. Овкусете с прясно смлян черен пипер и няколко зърна черен пипер. Добавете целите стръкове мащерка и розмарин, които предварително сте измили.
3. Подредете легнали парчетата сирене в купата. поръсете още малко смлян черен пипер и още малко зехтин.
4. Поставете маринованото сирене в хладилник, където можете да го съхранявате 5-10 дни. Обръщайте сиренето ту на едната, ту на другата страна.

Продукти

  • 500 г бяло саламурено сирене
  • 400 мл зехтин
  • 4 стръка мащерка
  • 3 стръка розмарин
  • черен пипер на зърна
  • прясно смлян черен пипер

Свързани рецепти