Вдъхновен от нощните пазари в Чианг Май, Люк Нгуен приготвя тези свински гърди на скара с марината от корени от кориандър, семена кориандър и джинджифил. Поднасят се с тамариндов сос за топене.

Продукти

  • ¼ ч.ч. скилидки млад чесън
  • 2 корена кориандър
  • 2 с.л. семена кориандър
  • 400 г свински гърди без кост
  • ½ ч.л. захар
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 60 мл сос от стриди
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • За соса:
  • 125 мл вода от тамаринд
  • 1 ч.л. захар
  • ½ ч.л. счукан галангал
  • ½ ч.л. счукан чесън
  • ½ ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 с.л. кориандър

Начин на приготвяне:

  • 1. За соса смесете всички съставки купичка, разбъркайте и оставете настрани.
  • 2. За маринатата счукайте в хаванче целите скилидки чесън, без да ги белите. След това счукайте корените кориандър и семената кориандър, до получаването на паста.
  • 3. Поставете свинските гърди в стъклена тавичка. Изсипете върху тях счуканата паста, добавете захар, черен пипер, соев сос и сос от стриди. Разбъркайте всичко много добре, като масажирате месото и поставете в хладилник за 1 час.
  • 4. Печете свинските гърди върху загрята на умерен огън скара по 8-10 минути от всяка страна.
  • 5. След като месото си почине за кратко, го нарежете на парчета. Поднесете с тамариндов сос.

Свързани рецепти

Виж всички