Мариновани свински гърди на скара Чианг Май
Рецепта от: Люк Нгуен
Вдъхновен от нощните пазари в Чианг Май, Люк Нгуен приготвя тези свински гърди на скара с марината от корени от кориандър, семена кориандър и джинджифил. Поднасят се с тамариндов сос за топене.
Продукти
- ¼ ч.ч. скилидки млад чесън
- 2 корена кориандър
- 2 с.л. семена кориандър
- 400 г свински гърди без кост
- ½ ч.л. захар
- 2 с.л. светъл соев сос
- 60 мл сос от стриди
- ½ ч.л. смлян черен пипер
- За соса:
- 125 мл вода от тамаринд
- 1 ч.л. захар
- ½ ч.л. счукан галангал
- ½ ч.л. счукан чесън
- ½ ч.л. едър лют червен пипер
- 1 с.л. кориандър
Начин на приготвяне:
- 1. За соса смесете всички съставки купичка, разбъркайте и оставете настрани.
- 2. За маринатата счукайте в хаванче целите скилидки чесън, без да ги белите. След това счукайте корените кориандър и семената кориандър, до получаването на паста.
- 3. Поставете свинските гърди в стъклена тавичка. Изсипете върху тях счуканата паста, добавете захар, черен пипер, соев сос и сос от стриди. Разбъркайте всичко много добре, като масажирате месото и поставете в хладилник за 1 час.
- 4. Печете свинските гърди върху загрята на умерен огън скара по 8-10 минути от всяка страна.
- 5. След като месото си почине за кратко, го нарежете на парчета. Поднесете с тамариндов сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени