Мариновани шишчета със салата от три вида варива

Мариновани шишчета със салата от три вида варива

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парчета по 2 см. Сложете го в купа и добавете мед, червено вино и листенцата розмарин. Овкусете с черен пипер и разбъркайте много добре. Оставете на стайна температура за 1 час.
2. Нарежете лука, чушките и небелената тиквичка на парчета със същия размер като месото.
3. На предварително накиснатите в студена вода дървени шишчета подредете месо, чушка, лук и тиквичка и завършете пак с месо.
4. Печете шишчетата върху добре загрята скара. Щом ги подредите, намажете ги с малко зехтин с помощта на четка. Печете до готовност, до получаването на резки от скарата.
5. За салатата с три вида варива сипете в голяма купа прецедените предварително два вида боб и нахут. добавете нарязания магданоз, както и нарязания на тънки полумесеци лук. Разбъркайте. Овкусете с оцет, лимонов сок, сол и зехтин. Разбъркайте добре. 

Продукти

  • 600 г телешко месо
  • 2 с.л. течен мед
  • 100 мл червено вино
  • 5 стръка розмарин
  • 2 глави червен лук
  • 2 жълти чушки
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 1 с.л. зехтин
  • 400 г консерва боб канелини
  • 400 г консерва боб борлоти
  • 400 г консерва нахут
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 малка глава червен лук
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти