Начин на приготвяне:

1. За барбекю соса /маринатата/ смесете в купа захарта, меда, кетчупа, доматеното пюре, соевия сос, соса Уорчестър и оцета и ги разбъркайте много добре.
2. Пресипете сместа в тиган и го загрейте,к ато бъркате непрекъснато. Не оставяйте соса да заври.
3. Сложете крилцата, цели или разделени на две, в купа и ги залейте с топлия сос. Разбъркайте много добре. Може да оставите крилцата да се мариноват или цяла нощ, или 10 минути.
4. Подредете маринованите крилца в тавичка, постлана с хартия. Върху тях нанесете още барбекю сос. запазете малко от барбекю соса за по-късно. печете крилцата 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
5. Нанесете останалия барбекю сос върху крилцата и ги върнете във фурната за още 5 минути.
6. За соса намачкайте с вилица в купичка синьото сирене. Добавете сметаната и едновременно мачкайте и бъркайте соса.
7. Разстелете соса от синьо сирене върху дъска или чиния и върху него подредете топлите печени пилешки крилца.

Продукти

  • 20 бр. пилешки крилца
  • 1 ч.ч. кетчуп
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 0.5 ч.ч. ябълков оцет
  • 1 ч.л. соев сос
  • 0.5 ч.ч. синьо сирене
  • 0.5 ч.ч. заквасена сметана
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти