Мариновани печени домати
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Подберете добре узрели, месести домати. Почистете ги и ги нарежете на резени. С пръсти отстранете доколкото можете семките и меката им част.
2. Постелете дълбока тава с алуминиево фолио. Подредете резените домати плътно един до друг и ги поръсете със сол и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 30-35 минути, докато доматите се карамелизират.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Отделете листата салвия и розмарин.
4. Редете печените домати в буркан, като поръсвате всеки слой с нарязан чесън и листа салвия и розмарин. Накрая покрийте всичко със зехтин. Затворете буркана и съхранявайте печените мариновани домати в хладилник, в продължение на 1-2 месеца.
2. Постелете дълбока тава с алуминиево фолио. Подредете резените домати плътно един до друг и ги поръсете със сол и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 30-35 минути, докато доматите се карамелизират.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Отделете листата салвия и розмарин.
4. Редете печените домати в буркан, като поръсвате всеки слой с нарязан чесън и листа салвия и розмарин. Накрая покрийте всичко със зехтин. Затворете буркана и съхранявайте печените мариновани домати в хладилник, в продължение на 1-2 месеца.
Продукти
- 4 големи домата сол зехтин 4 скилидки чесън листа салвия пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови