Мариновани манатарки
Рецепта от: Примож Долничар
1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро.
2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре.
3. В тенджера сипете вода, оцет, сол, зърна черен пипер, дафинов лист, обелени глави лук шалот, парче от цвете от индийско орехче. Оставете сместа да заври.
4. Подредете бланшираните манатарик в малки предварително стерилизирани буркани. Залейте с горещата смес от вода и оцет, като добавите и по малко от всички подправки, включително и 1 глава лук шалот. Поставете мрежичка и затворете буркана.
Продукти
- пресни манатарки
- 1 ч.ч. бял винен оцет
- 3 ч.ч. вода
- 1 пресен дафинов лист
- парчеенце цвете от индийско орехче
- сол
- зърна черен пипер
- лук шалот
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща