1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро.

2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре.

3. В тенджера сипете вода, оцет, сол, зърна черен пипер, дафинов лист, обелени глави лук шалот, парче от цвете от индийско орехче. Оставете сместа да заври.

4. Подредете бланшираните манатарик в малки предварително стерилизирани буркани. Залейте с горещата смес от вода и оцет, като добавите и по малко от всички подправки, включително и 1 глава лук шалот. Поставете мрежичка и затворете буркана.

Продукти

  • пресни манатарки
  • 1 ч.ч. бял винен оцет
  • 3 ч.ч. вода
  • 1 пресен дафинов лист
  • парчеенце цвете от индийско орехче
  • сол
  • зърна черен пипер
  • лук шалот

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички