Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и ги накъсайте или нарежете на едро. Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода заедно с кориандъра, пипера, солта, захарта и оцета.
2. Насипете гъбите в буркани, сложете дренките и билките, залейте с маринатата, затворете ги добре и ги стерилизирайте 15-20 минути.
3. Може да ги консумирате неконсервирани като салата, но трябва да ги оставите да престоят поне два-три дена с маринатата в хладилника. По желание, при сервиране, ги подправете с малко чесън, копър и зехтин.
2. Насипете гъбите в буркани, сложете дренките и билките, залейте с маринатата, затворете ги добре и ги стерилизирайте 15-20 минути.
3. Може да ги консумирате неконсервирани като салата, но трябва да ги оставите да престоят поне два-три дена с маринатата в хладилника. По желание, при сервиране, ги подправете с малко чесън, копър и зехтин.
Продукти
- 5 кг гъби - кладница
- печурки и шийтаке
- 500 мл винен оцет
- 1.5 л вода
- 100 г захар
- 1 с.л. пипер меланж
- 0.5 с.л. кориандър на зърна
- 1 ч.ч. дренки
- розмарин
- салвия
- мащерка и риган на вкус