Мариновани гъби
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Почистете гъбите и ги накъсайте или нарежете на едро. Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода заедно с кориандъра, пипера, солта, захарта и оцета.
2. Насипете гъбите в буркани, сложете дренките и билките, залейте с маринатата, затворете ги добре и ги стерилизирайте 15-20 минути.
3. Може да ги консумирате неконсервирани като салата, но трябва да ги оставите да престоят поне два-три дена с маринатата в хладилника. По желание, при сервиране, ги подправете с малко чесън, копър и зехтин.
2. Насипете гъбите в буркани, сложете дренките и билките, залейте с маринатата, затворете ги добре и ги стерилизирайте 15-20 минути.
3. Може да ги консумирате неконсервирани като салата, но трябва да ги оставите да престоят поне два-три дена с маринатата в хладилника. По желание, при сервиране, ги подправете с малко чесън, копър и зехтин.
Продукти
- 5 кг гъби - кладница печурки и шийтаке 500 мл винен оцет 1.5 л вода 100 г захар 1 с.л. пипер меланж 0.5 с.л. кориандър на зърна 1 ч.ч. дренки розмарин салвия мащерка и риган на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто