1. Почистете гъбите и ги накъсайте или нарежете на едро. Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода заедно с кориандъра, пипера, солта, захарта и оцета.
2. Насипете гъбите в буркани, сложете дренките и билките, залейте с маринатата, затворете ги добре и ги стерилизирайте 15-20 минути.
3. Може да ги консумирате неконсервирани като салата, но трябва да ги оставите да престоят поне два-три дена с маринатата в хладилника. По желание, при сервиране, ги подправете с малко чесън, копър и зехтин.

Продукти

  • 5 кг гъби - кладница печурки и шийтаке 500 мл винен оцет 1.5 л вода 100 г захар 1 с.л. пипер меланж 0.5 с.л. кориандър на зърна 1 ч.ч. дренки розмарин салвия мащерка и риган на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички