Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги накъсайте или нарежете на едро. Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода заедно с кориандъра, пипера, солта, захарта и оцета.
2. Насипете гъбите в буркани, сложете дренките и билките, залейте с маринатата, затворете ги добре и ги стерилизирайте 15-20 минути.
3. Може да ги консумирате неконсервирани като салата, но трябва да ги оставите да престоят поне два-три дена с маринатата в хладилника. По желание, при сервиране, ги подправете с малко чесън, копър и зехтин.

Продукти

  • 5 кг гъби - кладница
  • печурки и шийтаке
  • 500 мл винен оцет
  • 1.5 л вода
  • 100 г захар
  • 1 с.л. пипер меланж
  • 0.5 с.л. кориандър на зърна
  • 1 ч.ч. дренки
  • розмарин
  • салвия
  • мащерка и риган на вкус

Свързани рецепти