Маринована в мисо риба треска

Маринована в мисо риба треска

Начин на приготвяне:

1. Направете марината, като смесите в дълбока купа сакето, оризовото вино, пастата мисо и захарта. Разбъркайте добре.
2. Нарежете филетата на парчета и ги потопете в маринатата. Оваляйте ги добре и ги оставете да престоят в нея 2 часа, а най-добре за 1 нощ.
3. Сварете бульон, като налеете вряща вода в тенджера и добавите сушените гъби в нея. Добавете настърганите чесън и джинджифил и прахчето даши - може да го замените с кубче органичен рибен или зеленчуков бульон. Щом гъбите омекнат, ги извадете от тенджерата.
4. Изрежете 8 правогълни листчета от два слоя алуминиево фолио за пакетчета. В едното листче поставете шепа сухи оризови спагети. Върху тях няколко листа бок чой /може да го замените с листа спанак/ и няколко гъби. Залейте с черпак горещ бульон. Захлупете с второ листче фолио и затворете пакетчето плътно от всички страни. Подредете така приготвените пакетчета в дълбока тава и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса 13-15 минути.
5. Загрейте тиган с малко олио. Изпържете рибата от двете страни, до златисто.
6. Разтворете пакетчетата. На дъното на дълбока чиния сипете бульон от пакетчето, в него сложете спагетите, листата бок чой и гъби. Поставете парче риба най-отгоре. Поръсете със ситно нарзяна пресен лук.

Продукти

  • 4 филета треска
  • 2 глави бок чой
  • 0.5 пакет оризови спагети
  • 1 връзка пресен лук
  • шепа сушени гъби пачи крак
  • шепа сушени диви гъби
  • 800 мл гореща вода
  • 75 мл саке
  • 75 мл мирин
  • 3 с.л. паста мисо
  • 3 с.л. захар
  • 2 с.л. масло
  • 1 пакетче даши на прах
  • 0.25 ч.л. настърган чесън
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1.5 с.л. соев сос

Свързани рецепти