Начин на приготвяне:
1. Нарежете сьомгата на тънки филийки и ги наредете в чиния.
2. Поръсете рибата със сол и захар от двете страни.
3. Пригответе дресинг от лимоновия сок, меда и зехтин.
4. Поръсете сьомгата с черен пипер и я залейте с дресинга.
5. Нарежете на ситно лука и копъра и ги сложете върху сьомгата.
6. След 10 минути рибата е готова за консумация.
2. Поръсете рибата със сол и захар от двете страни.
3. Пригответе дресинг от лимоновия сок, меда и зехтин.
4. Поръсете сьомгата с черен пипер и я залейте с дресинга.
5. Нарежете на ситно лука и копъра и ги сложете върху сьомгата.
6. След 10 минути рибата е готова за консумация.
Продукти
- 400 г филе от сьомга
- 1 с.л. морска сол
- 1 с.л. захар
- 1 лимон
- прясно смлян черен пипер
- 2 с.л. мед
- 0.5 връзка пресен копър
- 1 глава лук