Маринована сьомга с копър и горчичен сос
Рецепта от: Адам Лайо
1. Подсушете и изчистете филето сьомга от кости. Разрежете парчето на две равни части, напряко.
2. Поставете двете парчета филе едно до друго, върху голям лист прозрачно фолио, с кожата надолу. Поръсете ги равномерно със сол, захар, черен пипер и копър. Поръсете и алкохола. Поставете едното парче риба върху другото и увийте стегнато във фолиото. Прехвърлете филето в тава и го поставете в хладилник за 1 или 2 нощи, като го обръщате на всеки 12 часа.
3. За соса смесете в купа горчицата, захарта, оцета и нарязания на ситно копър. Разбийте с помощта на тел. След това добавете олиото на тънка струйка, при непрекъснато разбиване до получаването на консистенция на емулсия.
4. Развийте маринованата риба и я обтрийте с влажна кухненска хартия, а след това със суха. Нарежете месото на рибата на тънки резени, под ъгъл. Върху останалото парче филе подредете тънки кръгчета червен лук. Поднесете рибата с ръжен или картофен хляб или крекери и сос.
Продукти
- 1 кг филе от сьомга, с кожа
- 75 г захар
- 75 г сол
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1/2 ч.ч. нарязан копър
- 2 с.л. аквавит или бренди
- лимон
- ръжен хляб или крекери
- За соса:
- 1/4 ч.ч. дижонска горчица
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. бял винен оцет
- 80 мл олио от грозздови семки
- 1/4 ч.ч. нарязан копър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол