Маринована риба в нумус
Рецепта от: Къртис Стоун
Фина комбинация между тънко нарязано мариновано рибно филе, резени авокадо, люта чушка, пържен лук и листа пресни подправки.
Продукти
- За нумус:
- 1/2 глава бял лук
- 1 малка люта чушка Фресно
- 1 малка люта чушка Серано
- 9 скилидки чесън
- 2 глави лук шалот
- 2.5 см. корен джинджифил
- 1/2 ч.ч. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. бял винен оцет
- зехтин екстра върджин
- 1 филе бяла риба или 2 филета лаврак
- морска сол
- олио за пържене
- За салатата:
- 2 малки узрели авокадо
- 1/4 ч.ч. листа босилек
- 1/4 ч.ч. листа мента
- 1/4 ч.ч. листа рукола
- 1/4 ч.л. захар
- 1 резен лайм
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата обелете и нарежете с помощта на ренде Мандолина на тънки кръгчета белия лук, лютите чушки, джинджифила и 3 скилидки чесън.
- 2. В купа смесете оцета и сока от лайм. Добавете нарязаните продукти и разбъркайте.
- 3. Предварително подсушеното и почистено от кости филе нарежете на тънки, почти прозрачни парчета, като започнете откъм опашката. Трябва да остане само кожата от филето. Поставете парчетата риба в маринатата и разбъркайте. Пресипете всичко в буркан с винтова капачка и поставете в хладилник за 2 часа.
- 4. Нарежете на тънки кръгчета останалите 6 скилидки чесън и лука шалот. Изпържете първо чесъна в тенджера с 3-4 пръста олио, загрято до 180 градуса. Щом чесънът придобие тъмнозлатист цвят, за около минута, го извадете върху кухненаска хартия. След това изпържете лука, отново за минута. Поръсете пържените лук и чесън със сол и щипка захар и разбъркайте.
- 5. Разрежете авокадото на две, извадете костилката, обелете го и го нарежете на резени. Поставете го в купа и изтискайте върху него сок от лайм. Разбъркайте.
- 6. В чиния подредете няколко парченца маринована риба, кръгчета люта чушка и лук. Върху тях подредете резени авокадо и листа босилек, мента и рукола. Най-отгоре разпръснете пържен лук и чесън. Поръсете с няколко капки сок от лайм и малко от маринатата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тостада от точени кори със севиче
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Микела Киапа
Лаврак в хартия
Рецепти Лука Чиано
Треска с крем от черен чесън, страчатела и прошуто
Рецепти Джейми Оливър
Треска с панчета, спанак и леща