Маринована риба в нумус
Рецепта от: Къртис Стоун
1. За маринатата обелете и нарежете с помощта на ренде Мандолина на тънки кръгчета белия лук, лютите чушки, джинджифила и 3 скилидки чесън.
2. В купа смесете оцета и сока от лайм. Добавете нарязаните продукти и разбъркайте.
3. Предварително подсушеното и почистено от кости филе нарежете на тънки, почти прозрачни парчета, като започнете откъм опашката. Трябва да остане само кожата от филето. Поставете парчетата риба в маринатата и разбъркайте. Пресипете всичко в буркан с винтова капачка и поставете в хладилник за 2 часа.
4. Нарежете на тънки кръгчета останалите 6 скилидки чесън и лука шалот. Изпържете първо чесъна в тенджера с 3-4 пръста олио, загрято до 180 градуса. Щом чесънът придобие тъмнозлатист цвят, за около минута, го извадете върху кухненаска хартия. След това изпържете лука, отново за минута. Поръсете пържените лук и чесън със сол и щипка захар и разбъркайте.
5. Разрежете авокадото на две, извадете костилката, обелете го и го нарежете на резени. Поставете го в купа и изтискайте върху него сок от лайм. Разбъркайте.
6. В чиния подредете няколко парченца маринована риба, кръгчета люта чушка и лук. Върху тях подредете резени авокадо и листа босилек, мента и рукола. Най-отгоре разпръснете пържен лук и чесън. Поръсете с няколко капки сок от лайм и малко от маринатата.
Продукти
- За нумус:
- 1/2 глава бял лук
- 1 малка люта чушка Фресно
- 1 малка люта чушка Серано
- 9 скилидки чесън
- 2 глави лук шалот
- 2.5 см. корен джинджифил
- 1/2 ч.ч. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. бял винен оцет
- зехтин екстра върджин
- 1 филе бяла риба или 2 филета лаврак
- морска сол
- олио за пържене
- За салатата:
- 2 малки узрели авокадо
- 1/4 ч.ч. листа босилек
- 1/4 ч.ч. листа мента
- 1/4 ч.ч. листа рукола
- 1/4 ч.л. захар
- 1 резен лайм
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони