Маринована испанска скумрия
Рецепта от: Киран Джетуа

1. Филетирайте скумрията и отстранете кожата и. Нарежете филето на много тънки парченца, почти прозрачни, като режете по диагонал месото с помощта на остър нож.
2. В по-дълбока чиния идтискайте лимоновия сок, поръсете сол и черен пипер и разбъркайте. Подредете парченацата риба в маринатата.
3. Нарежете лютата чушка на тънки ивичики. Поръсете ги върху рибата заедно с листата мента. Оставете рибата да се маринова 15-20 минути преди консумация.
2. В по-дълбока чиния идтискайте лимоновия сок, поръсете сол и черен пипер и разбъркайте. Подредете парченацата риба в маринатата.
3. Нарежете лютата чушка на тънки ивичики. Поръсете ги върху рибата заедно с листата мента. Оставете рибата да се маринова 15-20 минути преди консумация.
Продукти
- 1 испанска скумрия 3 лайма сок сол и черен пипер 100 мл зехтин 1 връзка мента 1 люта червена чушка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус