Мандариново желе

Мандариново желе

Начин на приготвяне:

1. Накиснете желатина в 500 мл студена вода докато омекне.
2. Изтискайте сок от мандарини. /Може да направите желе от портокали, ябълки или круши./ Изсипете сока в тенджерка и го загрейте.
3. Изтискайте желатина и го добавете при сока. Подсладете сока със съвсем малко захар. Добавете и 1 с.л. сок от джинджифил, който сте получили като сте настъргали парче джинджифил и след това сте го изтискали. Бъркайте сока докато се посгъсти. След това го дръпнете от огъня.
4. На дъното на чашите поставете по няколко резенчета мандарина. Разпределете желето в чашите, като го сипвате през цедка. Поставете чашите в хладилник за 2 часа.
5. Разбъркайте пълномаслено или цедено кисело мляко с малко ванилов екстракт и малко захар и гарнирайте с по 1 с.л. от него всяка чаша желе. Отгоре нарежете или настържете черен шоколад.

Продукти

  • 12 г желатин или 5 листа
  • 600 мл сок от мандарини
  • пудра захар
  • 0.5 см пресен джинджифил
  • 2 мандарини
  • 200 г кисело мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 20 г натурален шоколад

Свързани рецепти