Малка пълнена тиква с телешко
Рецепта от: Ненад Великович
1. Обелете и нарежете лука на едри кубчета. Гъбите нарежете на четвъртинки. Изрежете жилките и ципите от месото и го нарежете на кубчета с размери 2Х2 см.
2. В дълбока тенджера сипете олио и задушете лука. Овкусете със сол и черен пипер, добавете дафиновите листа. След 2-3 минути добавете нарязаното месо, разбъркайте и оставете да се задушава 20 минути.
3. Добавете нарязаните гъби, а след това и доматеното пюре. Разбъркайте и излейте червеното вино /може да го замените с вода/. Захлупете тенджерата и оставете месото да къкри в продължение на 30-40 минути, докато месото омекне.
4. Отрежете капак на малка сива тиква. Издълбайте вътрешността и, заедно със семките, с помощта на лъжица. Напълнете тиквата с гулаша и я поставете в дълбока тава заедно с капака. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Нарежете бекона на филийки и ги запечете от двете страни в грил-тиган. Сиренето също нарежете на филийки. Поднесете пълнената тиква, гарнирана с бекон и сирене.
2. В дълбока тенджера сипете олио и задушете лука. Овкусете със сол и черен пипер, добавете дафиновите листа. След 2-3 минути добавете нарязаното месо, разбъркайте и оставете да се задушава 20 минути.
3. Добавете нарязаните гъби, а след това и доматеното пюре. Разбъркайте и излейте червеното вино /може да го замените с вода/. Захлупете тенджерата и оставете месото да къкри в продължение на 30-40 минути, докато месото омекне.
4. Отрежете капак на малка сива тиква. Издълбайте вътрешността и, заедно със семките, с помощта на лъжица. Напълнете тиквата с гулаша и я поставете в дълбока тава заедно с капака. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Нарежете бекона на филийки и ги запечете от двете страни в грил-тиган. Сиренето също нарежете на филийки. Поднесете пълнената тиква, гарнирана с бекон и сирене.
Продукти
- 1 малка тиква 1 глава лук 300 г телешко месо 100 г гъби бекон 200 мл червено вино 1 с.л. доматено пюре 100 г козе сирене сол и черен пипер 2 дафинови листа 3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца