1. Обелете и нарежете лука на едри кубчета. Гъбите нарежете на четвъртинки. Изрежете жилките и ципите от месото и го нарежете на кубчета с размери 2Х2 см.
2. В дълбока тенджера сипете олио и задушете лука. Овкусете със сол и черен пипер, добавете дафиновите листа. След 2-3 минути добавете нарязаното месо, разбъркайте и оставете да се задушава 20 минути.
3. Добавете нарязаните гъби, а след това и доматеното пюре. Разбъркайте и излейте червеното вино /може да го замените с вода/. Захлупете тенджерата и оставете месото да къкри в продължение на 30-40 минути, докато месото омекне.
4. Отрежете капак на малка сива тиква. Издълбайте вътрешността и, заедно със семките, с помощта на лъжица. Напълнете тиквата с гулаша и я поставете в дълбока тава заедно с капака. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Нарежете бекона на филийки и ги запечете от двете страни в грил-тиган. Сиренето също нарежете на филийки. Поднесете пълнената тиква, гарнирана с бекон и сирене.

Продукти

  • 1 малка тиква 1 глава лук 300 г телешко месо 100 г гъби бекон 200 мл червено вино 1 с.л. доматено пюре 100 г козе сирене сол и черен пипер 2 дафинови листа 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички