Малиново суфле

Малиново суфле

Начин на приготвяне:

1. Намажете с разтопено масло порцеланови купички или чаши за кафе /с обем 250 мл/. Във всяка купичка сипете по 1 с.л. захар и я разнесете по дъното и стените и, изтръскайте излишното. Поставете купичките в хладилник за 20 минути. След това повторете същото - намасляване и поръсване със захар.
2. Сипете малините в блендер и ги пюрирайте. разбъркайте  царевичното нишесте с малко студена вода на кашичка.
3. Пресипете пюрето в тенджерка, добавете 55 г захар и оставете сместа да кипне. Добавете кашичката от царевично нишесте и разбъркайте. Дръпнете сместа и я оставете да се охлади.
4. Разбийте белтъците на пяна с помощта на миксер. Сипете 55 г захар на порции и разбийте белтъците до твърдост.
5. Пресипете белтъчната с мес с помощта на метална лъжица при малиновото пюре и разбъркайте внимателно.
6. Напълнете купичките със сместа и ги заравнете. Оберете сместа по ръбовете с помощта на кутрето си. Печете суфлетата в предварително загрята фурна на 170 градуса за 12-14 минути.
7. Преди поднасяне поръсете суфлетата с пудра захар. Сервирайте с топка ванилов сладолед.

Продукти

  • 200 г малини
  • 110 г фина захар
  • 4 белтъка
  • 2 с.л. царевично нишесте

Допълнително:

  • разтопено масло
  • фина захар
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти