Малинов десерт

Малинов десерт

Начин на приготвяне:

1. Разполовете бишкотите. Поставете по 3 бишкоти във всяка чаша. Полейте бишкотите с плодовия ликьор.
2. В купа сложете малините /може и замразени/ и поръсете захарта върху тях. Намачкайте ги леко с помощта на вилица. Разпределете ги върху бишкотите.
3. В купа сложете маскарпонето, добавете течната сметана, пудрата захар и ванилията и разбъркайте. Сложете по 1 пълна с.л. от сместа върху малините.
4. Охладете десертите и ги поднесете.

Продукти

  • 6 бишкоти
  • 3 с.л. ликьор
  • 1.5 ч.ч. малини
  • 1.5 с.л. пудра захар
  • 0.5 ч.ч. маскарпоне
  • 0.5 ч.ч. течна сметана
  • 1 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Свързани рецепти