Малинов чийзкейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцето, захарта и маслото. Смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко и меко тесто. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.
2. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна форма с подвижно дъно/30х20 см/. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Прехвърлете тестото във формата и го напаснете добре по стените и дъното и. Изрежете излишното тесто. С вилица надупчете тестото по дъното на формата. Покрийте тестото с парче хартия за печене, а върху нея сипете зърна суров боб, за т. нар. "сляпо печене". Печете основата в предварително загрята на 180 градуса фурна 30 минути. Отстранете хартията и зърната боб и оставете основата да изстине.
3. За пълнежа разбийте с помощта на миксер крем-сиренето. Без да спирате разбиването, добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, сметаната, захарта и яйцата, едно по едно. Накрая добавете брашното. Разбийте до гладкост и хомогенност на сместа. Изсипете пълнежа върху основата. Подредете цели малини отгоре. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 130 градуса 30 минути. След това го охладете добре.
4. Разточете останалото ви тесто тънко и с помощта на формички изрежете малки цветенца. Подредете бисквитките в тава, постлана с хартия за печене и ги печете 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изваждане ги поръсете с пудра захар.
5. За топинга разбийте сметана с помощта на миксер до пухкавост. С помощта на блендер или пасатор пасирайте малините /може да използвате и замразени/ със захарта. Добавете малините към сметаната и разбъркайте с помощта на шпатула. Прехвърлете сместа в шприц с назъбен накрайник.
6. Извадете чийзкейка от формата. Шприцовайте топинга в диагонални ленти в двете посоки. Украсете с бисквитки.
Продукти
- За тестото:
- 300 г брашно
- 200 г меко масло
- 100 г захар
- 1 яйце
- За пълнежа:
- 450 г крем-сирене
- 1 шушулка ванилия
- 60 г заквасена сметана
- 125 г захар
- 3 яйца
- 1 с.л. брашно
- 200 г малини
- За топинга:
- 150 г малини
- 3 с.л. пудра захар
- 1 лайм
- настъргана кора
- 350 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем