Малдивчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В купа смесете захарта и кокосовите стърготини. Добавете яйцата и жълтъка и разбъркайте до хомогенност.
2. Постелете дъното на голяма тава с хартия за печене. Облейте ринг с диаметър 8-10 см. със студена вода и го поставете в единия край на тавата. В него сипете 2 с.л. от сместа. Притиснете добре и извадете внимателно ринга. Преместете ринга на няколко сантиметра встрани и отново напълнете с част от сместа. Така оформените кокосови сладки печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
3. Поизстиналите сладки намажете с пласт лешникова паста. Върху нея подредете кръгчета банан в кръг, като по средата оставите свободно малко пространство. В него сипете сладко от ананас.
2. Постелете дъното на голяма тава с хартия за печене. Облейте ринг с диаметър 8-10 см. със студена вода и го поставете в единия край на тавата. В него сипете 2 с.л. от сместа. Притиснете добре и извадете внимателно ринга. Преместете ринга на няколко сантиметра встрани и отново напълнете с част от сместа. Така оформените кокосови сладки печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
3. Поизстиналите сладки намажете с пласт лешникова паста. Върху нея подредете кръгчета банан в кръг, като по средата оставите свободно малко пространство. В него сипете сладко от ананас.
4. Останалото сладко от ананас сипете в тенджерка с 1 с.л. вода и 1 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте докато сместа се затопли. С помощта на четка намажете десертите отгоре.
5. Поръсете с нарязани на едро предварително запечени лешници /на 80 градуса 8 минути/ и листенца мента.
5. Поръсете с нарязани на едро предварително запечени лешници /на 80 градуса 8 минути/ и листенца мента.
Продукти
- 250 г захар 250 г кокосови стърготини 3 яйца 1 жълтък 50 г лешници 8 с.л. сладко от ананас 4 банана 200 г лешникова паста
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери