Малдивчета

Малдивчета

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете захарта и кокосовите стърготини. Добавете яйцата и жълтъка и разбъркайте до хомогенност.
2. Постелете дъното на голяма тава с хартия за печене. Облейте ринг с диаметър 8-10 см. със студена вода и го поставете в единия край на тавата. В него сипете 2 с.л. от сместа. Притиснете добре и извадете внимателно ринга. Преместете ринга на няколко сантиметра встрани и отново напълнете с част от сместа. Така оформените кокосови сладки печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
3. Поизстиналите сладки намажете с пласт лешникова паста. Върху нея подредете кръгчета банан в кръг, като по средата оставите свободно малко пространство. В него сипете сладко от ананас.
4. Останалото сладко от ананас сипете в тенджерка с 1 с.л. вода и 1 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте докато сместа се затопли. С помощта на четка намажете десертите отгоре.
5. Поръсете с нарязани на едро предварително запечени лешници /на 80 градуса 8 минути/ и листенца мента.

Продукти

  • 250 г захар
  • 250 г кокосови стърготини
  • 3 яйца
  • 1 жълтък
  • 50 г лешници
  • 8 с.л. сладко от ананас
  • 4 банана
  • 200 г лешникова паста

Свързани рецепти