Начин на приготвяне:

1. В купичка разбъркайте царевичното брашно с малко студено кокосово мляко. Останалото кокосово мляко сипете в тенджерка. Към него добавете захарта и розовата вода. Щом млякото кипне, намалете силата на огъня до слаба. Сипете малко от горещото кокосово мляко към царевичното брашно, при непрекъснато разбиване. Пресипете сместа с царевично брашно при останалото горещо мляко и бъркайте непрекъснато в продължение на 5-7 минути, на ниска температура. Кремът е готов, когато се сгъсти и остава по лъжицата.

2. Разпределете горещия крем в 6-8 стъклени чаши или купички. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине. След това охладете в хладилник за 3 часа.

3. За сиропа сипете 60 мл вода заедно със захарта в касерола. Добавете розова вода и прецеденото от семки сладко от малини. Разбъркайте и изчакайте сиропа да заври. Пресипете сиропа в купа и охладете в хладилник.

4. Гарнирайте охладения крем със студен сироп от малини, нарязани ядки шамфъстък, зърна от нар и начупена халва.

Продукти

  • 750 мл кокосово мляко
  • 30 г царевично брашно
  • 1 с.л. розова вода
  • 75 г захар

 

За сиропа:

  • 55 г захар
  • 2 с.л. прецедено сладко от малини
  • 1 ч.л. розова вода

 

За гарниране:

  • 50 г печени ядки шамфъстък
  • 30 г настърган кокос
  • 1/4 нар, зърна
  • 50 г тахан халва

Свързани рецепти