Малаби
Рецепта от: Шейн Делия
1. В купичка разбъркайте царевичното брашно с малко студено кокосово мляко. Останалото кокосово мляко сипете в тенджерка. Към него добавете захарта и розовата вода. Щом млякото кипне, намалете силата на огъня до слаба. Сипете малко от горещото кокосово мляко към царевичното брашно, при непрекъснато разбиване. Пресипете сместа с царевично брашно при останалото горещо мляко и бъркайте непрекъснато в продължение на 5-7 минути, на ниска температура. Кремът е готов, когато се сгъсти и остава по лъжицата.
2. Разпределете горещия крем в 6-8 стъклени чаши или купички. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине. След това охладете в хладилник за 3 часа.
3. За сиропа сипете 60 мл вода заедно със захарта в касерола. Добавете розова вода и прецеденото от семки сладко от малини. Разбъркайте и изчакайте сиропа да заври. Пресипете сиропа в купа и охладете в хладилник.
4. Гарнирайте охладения крем със студен сироп от малини, нарязани ядки шамфъстък, зърна от нар и начупена халва.
Продукти
- 750 мл кокосово мляко
- 30 г царевично брашно
- 1 с.л. розова вода
- 75 г захар
- За сиропа:
- 55 г захар
- 2 с.л. прецедено сладко от малини
- 1 ч.л. розова вода
- За гарниране:
- 50 г печени ядки шамфъстък
- 30 г настърган кокос
- 1/4 нар, зърна
- 50 г тахан халва
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни